top of page
Julie Østengaard - udvalgte værker
Augmented soundscapes - Construction Site
Augmented Soundscapes - Construction Site
Augmented Soundscapes - stedsspecifikt koncertprojekt. Optagelsen af en rammemaskine, der banker pæle i på en byggeplads, bruges som input for en dynamisk filtreringsprocess kaldet subtraktiv syntese. Den dynamiske reduktion/forstærkning af særlige frekvenser i støjen via adskillige filtre, frembringer et indlejret lydunivers, som ellers er skjult i støjens overdøvende tilstedeværelse af frekvenser.
Augmented Soundscapes er en række elektroakustiske, stedsspecifikke koncerter skabt til og på specielle steder ud fra dens eksisterende lyde og arbejder med "acoustic ecology" - en disciplin, der studerer forholdet, formidlet gennem lyd, mellem mennesker og deres miljø.
Concurrent
Concurrent - Excerpts from Spor Festival 2020 //Part 2

Concurrent - Excerpts from Spor Festival 2020 //Part 2

Afspil video

CONCURRENT er en original lydinstallation med 16 kinetiske lydskulpturer, der fysisk og rumligt undersøger samspillet mellem akustisk og elektronisk lyd. Skulpturerne består af flamingoplader, rundstokke og snore, og til trods for et ensartet udtryk er de individuelt styret og skaber hver især en unik lyd og eget visuelt udtryk gennem motoriserede bevægelser på det porøse materiale.

Når installationen kører autonomt, udspiller lydbilledet sig akustisk via skulpturernes bevægelser, der i skiftende sekvenser udfolder sig baseret på et system af sandsynligheder og udfald inden for bestemte regler. Den musikalske installation indeholder også et element af kaos, da ikke alt er besluttet på forhånd.

Installationens autonome tilstand bliver suppleret af et par performances i løbet af udstillingsperioden, hvor Julie Østengaard vil gå i dialog med sit værk. Ud fra direkte optagelser af skulpturerne vil hun forme et elektronisk lydbillede, der vil spille sammen med de akustiske lydskulpturer.

Interfacing Thoughts
Interfacing Thoughts - synced

Interfacing Thoughts - synced

Afspil video

Interfacing Thoughts examines the relationship between people when technology becomes an intermediary for our communication. In a performative installation work brain activity is translated into interactive sound and cymatics. A performers state of mind and thinking portrays itself in a space that evolves by its own thinking every second.

Concept, production, sound: Julie Lunding Østengaard

Concept, production: Christoffer Vincent Thon

Performer: Ida Katinka Fridan Pedersen

Managed by: HAUT, Catch and CLICK Festival  

Supported by: the Danish Arts Foundation​

Video and pictures from Click Festival by: SPREAD

Quarantine Session

Quarantine Sessions

Full recording of livestream show during corona quarantine 

Marts 2020

Video/production by Hackstage

Music/performance by Julie Østengaard

Lydværker og koncertoptagelser