top of page
Julie Østengaard - udvalgte værker
Augmented soundscapes - Construction Site
Augmented Soundscapes - Construction Site
Augmented Soundscapes - stedsspecifikt koncertprojekt. Optagelsen af en rammemaskine, der banker pæle i på en byggeplads, bruges som input for en dynamisk filtreringsprocess kaldet subtraktiv syntese. Den dynamiske reduktion/forstærkning af særlige frekvenser i støjen via adskillige filtre, frembringer et indlejret lydunivers, som ellers er skjult i støjens overdøvende tilstedeværelse af frekvenser.
Augmented Soundscapes er en række elektroakustiske, stedsspecifikke koncerter skabt til og på specielle steder ud fra dens eksisterende lyde og arbejder med "acoustic ecology" - en disciplin, der studerer forholdet, formidlet gennem lyd, mellem mennesker og deres miljø.
Concurrent
Concurrent - Excerpts from Spor Festival 2020 //Part 2

Concurrent - Excerpts from Spor Festival 2020 //Part 2

Afspil video

CONCURRENT er en original lydinstallation med 16 kinetiske lydskulpturer, der fysisk og rumligt undersøger samspillet mellem akustisk og elektronisk lyd. Skulpturerne består af flamingoplader, rundstokke og snore, og til trods for et ensartet udtryk er de individuelt styret og skaber hver især en unik lyd og eget visuelt udtryk gennem motoriserede bevægelser på det porøse materiale.

Når installationen kører autonomt, udspiller lydbilledet sig akustisk via skulpturernes bevægelser, der i skiftende sekvenser udfolder sig baseret på et system af sandsynligheder og udfald inden for bestemte regler. Den musikalske installation indeholder også et element af kaos, da ikke alt er besluttet på forhånd.

Installationens autonome tilstand bliver suppleret af et par performances i løbet af udstillingsperioden, hvor Julie Østengaard vil gå i dialog med sit værk. Ud fra direkte optagelser af skulpturerne vil hun forme et elektronisk lydbillede, der vil spille sammen med de akustiske lydskulpturer.

Interfacing Thoughts